SON DAKİKA

My Blog

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

22 Mart 2024 - 13:50 'de eklendi ve 97 views kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

EMEKLİYE SEYYANE ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ

Yerel seçimlere az bir müddet kala partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gündemde ise emekli ikramiyesi var. Açlık sınırı altında kalan emekliye seyyanen zam gelip gelmeyeceği ise merak hususu. 14 milyondan çok emekli gelecek haberleri bekliyor.
SGK eksperı İsa Karakaş katıldığı bir programda seyyanen zam hedefiyle tarih verdi ve rakam belirtti.

Emekli maaşları, açlık sınırının oldukça altında kaldı. 15 bin TL’yi aşan sınırların altında. Ankara’daki kaynaklara göre hügruptin elindeki senaryolar şöyle: Ekim planı dediğimiz şey. Temmuz ayında, emeklilere kamu işçilerine zam yapıldı. Memurlara ise asgari ücrete oldukça yüksek bir zam yapıldı. Temmuzda, maalesef en düşük alanlar yüzde 25’te kaldı. Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurdiğernı’nın talimatı var. Cumhurdiğernı’nın Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz’ın diğernlığında bir toplantı yapıldı ve sonuç noldu? 5.000 TL’lik bir ikramiye çıktı. Evet.

Henüz hügrupt, Ekim planını gündeme getiriyor. Dvakasısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesinden başlayarak, 10 Nisan’da bayramın ilk günü bulunduğunu göz önünde bulundurarak, 31 Mart’tan önce henüz 2.000 TL olan ikramiyenin minimum5.000 TL’ye menfaatilması gündemde.

Karakaş, seçim prosesine girildiğini belirterek bunları ekledi: “Eğer kritik bir prosese girilirse, bu 5.000 TL’lik rakamın 10.000 TL’ye kadar çıkabileceğini söyleyebilirim. Ve en ehemmiyetlisi ne? Hügruptin elindeki en büyük koz nedir? Seyyanen zam kozu burada mühim. Emekliler, bize söz verildiğini söylüyorlar. Temmuz ayında özellikle memur emeklileri, haklı olarak, geriye dönük olarak 12 bin TL alacaklarını ifade ediyorlar. Elbette verilen sözlerin yerine getirilmesi lazım olur. Fakat, gerçekçi olmak mühimdir. Nasıl mı gerçekçi olmak lazım olur?
Henüz ekonomik hal net. Bir program yürütülüyor. O 8.000 TL – 12.000 TL rakamı mümkün değil esasen. Henüz mevzuşulan rakam ne vakit göreceğiz? Seyyanen zam rakamı, minimum4 bin TL düzeyi veya 5 bin TL düzeyi olabilir, tüm emeklileri kapsayacak biçimde düşünülüyor. kaynak: https://ansiklopedibilgi.com

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA